חולי המופיליה מסווגים כבעלי פרופיל 21, ולכן משוחררים מחובת שירות צבאי. אנשים שקיבלו פטור משירות בצה״ל יכולים להתנדב לשירות צבאי. שירות בהתנדבות נמשך 24 חודשים. מתנדבים לצה״ל יכולים להשתבץ באחד מעשרות תפקידים בתחומים שונים: הוראה והדרכה, מבצעים ומודיעין, דוברות ושירות, אבחון כוח אדם וטיפול במשאבי אנוש.
כיצד מתנדבים לצה״ל?
- צווי הגיוס נשלחים בכיתה י״א. חולי המופיליה עוברים וועדה רפואית ומשוחררים משירות. עם קבלת הפטור משירות, ניתן להגיש בקשה להתנדבות לשירות צבאי.
- את הבקשה יש להגיש ל״מדור פרט״, לאחראי על המתנדבים בלשכת הגיוס הקרובה למקום המגורים. רצוי להגיש את בקשת ההתנדבות מיד עם קבלת הפטור, מכיוון שתהליך אישור ההתנדבות הוא ארוך.
- לאחר הגשת הבקשה ישנם מספר שלבים שיש לעבור: מבחנים פסיכוטכניים, ראיון אישי, ועדה רפואית נוספת ואימות נתונים. שלב זה אורך כחודשיים מיום הגשת הבקשה ומסתיים בהעברת התיק לתא מתנדבים בצה”ל.
- אם הבקשה להמשך הליכי התנדבות אושרה על ידי גורם רפואי, יישלח למתנדב זימון לוועדת מתנדבים. זמן ההמתנה לוועדה זו הוא 3-4 חודשים. במקביל להעברת התיק לגורם רפואי מוסמך, נשלח למתנדב שאלון העדפות אותו יש להחזיר תוך שבועיים.
- בוועדת המתנדבים יוחלט האם לאשר את ההתנדבות מבחינה רפואית, ואם כן, ניתנת האפשרות לבחור מועד גיוס. כחודש לפני מועד הגיוס מתקיים ראיון בהתאם לתפקידים שדורגו בשאלון העדפות של המתנדב.
מתנדבים עוברים הליך חיול והשתלמות מתנדבים בת 5 ימים, בה מועברים תכנים של טירונות. לאחר ההשתלמות מתקיים טקס השבעה בנוכחות ההורים, וכל חייל מקבל צו התייצבות ליחידתו המיועדת.
מידע נוסף על התנדבות לצה״ל ניתן לקרא באתר כל זכות בקישור שכאן.
רוצים לקרא סיפורים על חיילים שהתנדבו לצה״ל?
נתנאל חלף חלם להיות לוחם, אבל היה לו המופיליה A חמורה. הוא החליט לא לוותר על החלום והתנדב לשירותו הצבאי. הוא החל שירותו בשייטת 13 והמשיך לתפקיד מש״ק (מפקד שאינו קצין) ומדריך לוחמה. לקריאת סיפורו של נתנאל לחצו כאן.
אייל טוביאס חלם להגיע ליחידת עוקץ, אבל בגלל שהוא חולה המופיליה נאלץ להתנדב לשירות צבאי ולוותר על החלום. ההתנדבות לצה״ל פתחה בפניו דלת ליחידת מודיעין, שם תרם הרבה והרוויח ידע רב. לקריאת סיפורו של אייל לחצו כאן.