חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פעילות גופנית והמופיליה

פעילות גופנית
והמופיליה

האם פעילות גופנית מועילה לחולי המופיליה?

לחולי המופיליה אשר סבלו מדימומים רבים ישנה נטייה לפתח ליקויים בעמידה וביציבה. פעילות גופנית ועבודת תרגול על המפרקים והשרירים מסייעת לבנות עצמות בריאות ומחזקת את השרירים התומכים במפרקים. ישנם תרגילים המסייעים בשיפור טווח התנועה במפרקים ומחזקים את אורך השריר. תרגילים אחרים מסייעים להפחית השפעות ארוכות טווח של דימומים במפרקים ובשרירים.

מהם התרגילים המומלצים לחולי המופיליה?

איש מקצוע מיומן ומנוסה, פיזיותרפיסט למשל, אמור בתחילה לבדוק את החולה ולהתאים עבורו את התרגילים לפי יכולותיו, זאת על מנת שעבודת התרגול על המפרקים והשרירים תהיה יעילה.

החולים חייבים להגיע למרכז בשיבא, להיפגש עם הפיזיותרפיסטית בכדי לקבל ייעוץ והדרכה לגבי התרגילים המתאימים להם באופן אישי.

כיצד מומלץ לבנות תוכנית תרגול המותאמת לחולי המופיליה?

ברחבי הרשת (האינטרנט) ניתן למצוא תוכניות תרגול רבות המתאימות למטרות שונות ולזמנים שונים בכל תקופת ההחלמה. כל מטפל עשוי להציע תוכנית אחרת ושונה ויש להתייחס לתוכניות אלו בזהירות. כל תוכנית צריכה להיות תלויה ביכולת האישית של כל חולה וחולה. כדאי וחשוב כי פיזיותרפיסט מנוסה ומיומן יבצע הערכה נכונה של תפקוד השריר והמפרק של המטופל לפני בחירת תוכנית התרגול.

תוכנית התרגול, מהלך ומספר התרגילים תלויים לגמרי במצבו האישי של החולה. על הפיזיותרפיסט והחולה להקשיב לאיתותים שהגוף שולח. אם ישנה אי נוחות כלשהי המשמעות בדרך כלל היא שכרגע יש להפסיק את התרגילים. במידה ומתגלה כאב חדש במהלך התרגול יש לאבחן בזהירות האם הכאב נובע ממתיחת שריר (סימן לדימום חדש) או מתיחת יתר של מפרק פגוע.

חשוב מאוד שכל עבודת תרגול תהיה מותאמת אישית לכל חולה ותחת פיקוח של פיזיותרפיסט מיומן ומנוסה.

האם חולי המופיליה שאינם מקבלים טיפול צריכים להימנע מפעילות גופנית?

ישנם חולים רבים החוששים מתרגילים בסיסיים או תרגילי פיזיותרפיה אחרים כאשר אינם תחת טיפול בפקטורי הקרישה השונים (פקטור קרישה מרוכז, קריופרצפיטאט, פלסמה). לכן, לחולי המופיליה ומחלות דמם אחרות מומלץ על פי ה-WFH (הפדרציה העולמית להמופיליה) לבצע עבודת תרגול על פי רמת קושי מהקל לקשה תוך כדי הקפדה על העקרונות וההזהרות במדריך העולמי.

Scroll to Top